De mooiste tuinplanten voor in je tuin of balkon

Bloeiend en groeiend

Tuinplanten zijn er in talloze vormen en maten. Er zijn tegenwoordig zoveel planten voor in de tuin te vinden in de vele tuincentrums, kassen, bouwmarkten en zelfs bij de supermarkten zijn ze seizoensgebonden ook in de aanbieding. Om nog maar te zwijgen over het lokale plantenwinkels om de hoek.

Voor elke liefhebber van planten of je nou groene vinger heb of niet is er wel wat moois te vinden om in je tuin of balkon te zetten. Sommige mensen houden ervan om elkaar lekker in de tuin bezig te zijn om de oude planten eruit te halen om er weer nieuwe in te zetten. Vooral bij planten die niet vast zijn zie je dit vaak. In het winter kan je daarom je tuin en vooral potten vol zetten met bijv. Viooltjes, om ze van het voorjaar of zomer te vervangen voor Geraniums of Petunia’s.

Voor minder werk, maar zeker niet minder plezier kan je er ook voor kiezen om vaste planten in je tuin of op je balkon te zetten. Zowel groenblijvende als bloeiende planten zijn er in overvloed. Natuurlijk komt er wel wat snoeiwerk bij om de zoveel tijd, maar dat maken vooral de bloemen die sommige vaste planten elk jaar weer geven meer dan goed, Hortensia’s, Rozenstruiken, Rododendrons en de altijd mooie vlinderstruiken zijn hier een goed voorbeeld van. Hou je van fruitbomen zoals de appel, peer of bessenstruiken dan zit je niet alleen met bloemen goed, maar krijg je er ook nog iets van terug in de vorm van fruit en de vogels zijn er ook dol op als je van een natuurlijk tuin houdt. Vul dit aan met bodembedekkers en wat groenblijvende struiken zoals Bamboe, Vuurdoorns, Laurier of Coniferen en je heb er heerlijk tuin vol ontspanning met een divers aantal soorten planten van groeiend tot bloeiend.