Op de top van je huis genieten

Net wat meer dan een balkon

Het is net wat kleiner dan een tuin, maar weer wat groter dan een balkon. Een dakterras heeft veel voordelen. Naast de oppervlakte dat meestal groter en wijder is dan een balkon heb je ook vaak heel de dag de zon op het dakterras als de zon schijnt. Vooral in de zomermaanden is dat heerlijk ontspannen vertoeven op jouw dakterras. Met wat mooie tegels kan je je het dakterras al mooi strak aankleden. Tegenwoordig worden er echter ook voor groene daken gekozen. Dit kan met gras of mos, maar ook kunstgras dat weerbestendig is is populair wegens het makkelijke onderhoud.

Dit kleed je verder aan met een leuke tuinset met eventueel een barbecue en een beschut gedeelte voor de regen. Tot slot zijn planten natuurlijk onmisbaar. In potten is dit het handigste, maar ook kleine plantenbakken kunnen uitkomst bieden. Eenjaars bloeiers zoals geraniums, petunia’s en verdena’s in de zomer, terwijl violen en primula’s in de winter erg veel leuke kleurtjes aan je dakterras geven. Liever weinig onderhoud aan je dakterras dan kan je natuurlijk ook kiezen voor wat mooie vaste planten in pot om je dak aan te kleden. Voor mooie kleuren in de vorm van bloemen zijn Hortensia’s, Vlinderstruiken en Rododendrons. Echter kan je met bamboe, siergras en zelfs met bomen zoals olijven, palmbomen en de lekker ruikende Eucalyptus kan je je dakterras goed aankleden aangezien deze bomen prima in pot kunnen staan en zorgen voor een mooie en strakke uitstraling van jouw tuin in de lucht.

Kortom er is genoeg keuze voor een gezellig en mooi dakterras. Om de volle grond van een tuin na ken je er eigenlijk net zo veel mee doen als een tuin waardoor er veel mogelijkheden zijn. en de volle grond van de tuin kan prima vervangen worden door plantenbakken waar je in principe een aantal mini tuintjes van kan maken om jouw dakterras te vullen.