Ben je op zoek naar een houten ladder? Dan weet je dat je bij Van Eldik Ladders aan het goede adres bent. Hier worden sinds 1891 ladders gemaakt. Op hun website vind je dus zeker de juiste ladder voor jouw situatie.

Het maken van een houten ladder

De houten ladder wordt door Van Eldik Ladders volledig geproduceerd in de werkplaats. Het duurzame hout wordt in balken bezorgd. Daarna gaat de laddermaker een selectie maken van de balken. Dat doet hij door twee balken te kiezen die bij elkaar passen. Daarvoor moet je jaren ervaring hebben. Je leest als het ware de kromming van de balk. Wanneer je twee balken hebt met dezelfde kromming dan horen deze bij elkaar. 

Frezen van het hout.

  • Vervolgens begint het frezen van de balken. Wanneer dit klaar is dan zijn het de bomen van de ladder. De sporten, die op voorraad liggen, worden in de ladder gezet. Bij Van Eldik Ladders gebruiken ze deuvels om de sporten vast te zetten. Daarna worden ze vastgelijmd. Hierna worden de naden in de ladderboom dichtgemaakt met houtvulling. Dat wordt bewust gedaan. Hierdoor krijgt de nieuwe houten ladder geen vocht meer in de naden. En het ziet er een stuk mooier uit!

Lijnolie.

  • Als laatste worden de ladders van hout in de lijnolie gezet. Dat wordt gedaan met een lijnoliespuit. Bij Van Eldik Ladders hebben ze een lange lijnoliebak die niet kan lekken. Hierdoor kan de gebruikte olie op een milieuvriendelijke manier worden verwerkt. Doordat de ladder hiermee behandeld wordt gaat je ladder jaren mee. 

Onderhoud en keuring

Je houten ladder moet goed onderhouden worden. Dat is eenvoudig door jezelf te doen. Zorg dat je na een klus de ladder altijd droog opbergt. Mocht er vuil aan je ladder zitten, haal dat er dan zoveel mogelijk af. Eén keer per jaar controleer je zelf of de ladder nog goed is. Dat doe je door de ladder op een vlakke ondergrond te leggen. De houten ladders moeten nu helemaal vlak op de grond liggen. Hierna loop je de sporten na om te kijken of er misschien scheuren in zitten. Is je ladder helemaal in orde dan hang je hem weer droog weg. Zijn er onregelmatigheden? Neem dan contact op met Van Eldik Ladders. Vaak is een reparatie zo gebeurd. We zetten de ladder dan ook direct weer even in de lijnolie.

Koop je houten ladders bij Van Eldik Ladders

Je weet nu hoe we de houten ladders maken bij www.vaneldikladders.nl. Dat doen we al jaren op dezelfde manier. Onze ervaren vakmensen maken de beste producten als een van de laatste in Nederland. Heb je advies nodig over welke ladder het beste geschikt is voor jou situatie? Neem dan contact met ons op. Dat kan via de telefoon, maar je bent zeker welkom in onze werkplaats. We laten je graag zien waar onze ladders gemaakt worden.