Ga je ladders kopen dan is het verstandig om jezelf te verdiepen in de materie. Je gaat de ladder gebruiken om een bepaalde hoogte te overbruggen. Dan wil je zeker weten dat je de juiste ladder koopt voor de juiste situatie. Daarnaast moet het natuurlijk veilig zijn. We helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken.

Hoogte van de ladders

Uiteraard is de hoogte van de nieuwe ladder die je gaat kopen belangrijk. Daarbij is het goed om te weten dat je een werkhoogte of stahoogte hebt en je hebt de lengte van de ladder. De werkhoogte is de hoogte waarop je mag staan en nog veilig kunt werken. De lengte van de ladder is de daadwerkelijke lengte. De daadwerkelijke lengte is dus niet gelijk aan de werkhoogte. Een ladder kun je immers niet strak tegen een muur aanzetten. Dan valt hij om. Je moet hem veilig neerzetten. Daarvoor heeft Van Eldik Ladders op haar website een handig instructiefilmpje gemaakt.

Verschillende soorten ladders te koop

Het allergrootste verschil is het gebruikte materiaal. Dat is hout of aluminium. Een houten ladder is robuuster en daardoor wat zwaarder. Dat zorgt er ook voor dat je nieuwe ladder lang meegaat. Een aluminium ladder is lichter en daardoor wat makkelijker te verplaatsen. Naast het gebruikte materiaal is er de keuze in het aantal delen. Ladders zijn vaak tot wel drie delen verkrijgbaar. De delen zorgen ervoor dat je grotere hoogte kan overbruggen dan je met een enkele ladder zou kunnen. De over elkaar schuivende delen geven je het voordeel van een lange ladder. Wanneer de ladders ingeschoven zijn nemen ze heel weinig ruimte in beslag.

Speciale ladders kopen

Naast de gewone ladders zijn er speciale ladders voor specifieke doeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruitladders die je koopt wanneer je fruitbomen hebt. Of zoek je specifiek ladders voor de bouw dan zijn er speciale houten bouwladders. Er zijn zelfs ladders die je koopt als decoratie. Deze houten ladders zijn een mooi accessoire in je huis.

Ladders kopen bij Van Eldik Ladders

Je nieuwe ladders koop je bij Van Eldik Ladders. Met de jarenlange ervaring in het maken van houten ladders weten zij als geen ander waar een goede ladder aan moet voldoen. Naast kennis hebben ze een groot assortiment aan ladders. Vaak gewoon op voorraad zodat je snel aan de slag kunt. Heb je vragen over het kopen van ladders? Bel dan met de medewerkers in de werkplaats. Ze helpen je graag!