Als de zon schijnt, valt het ineens op wat er allemaal mist aan de tuin. Een tuin is steeds meer een luxe die men voor lief neemt, terwijl het echt niet meer zo normaal is om een tuin te hebben. Je kunt je tuin opleuken met de volgende tips om ervoor te zorgen dat je weer inziet hoe waardevol je tuin is, misschien is het zelfs tijd voor een tuinfeestje als het weer het toelaat.

Een multifunctionele feature

Een moderne feature die ook nog eens multifunctioneel in te zetten is, zijn schanskorven. Met deze korven gevuld met ruige stenen, haal je meteen een stoere en natuurlijke look in je tuin. Je kunt schanskorven kopen in allerlei vormen en maten, waardoor je altijd de match vindt voor jouw tuin. Dit is een multifunctionele feature, omdat je hier zowel een fontein als buitenhaard van kunt maken die je vervolgens ook nog eens extra kunt decoreren met leuke lampjes en planten. Deze kun je gemakkelijk tussen de gaten in de korf stoppen, waardoor je de schanskorf ook nog eens een extra touch geeft. Ze zijn ook een goede vervanging voor schuttingen, omdat ze dankzij hun materiaal stukken langer meegaan dan houten schuttingen.

Je hebt nooit te veel groen in de tuin

Uitermate belangrijk in elke tuin is groen. Planten en bomen geven jou je eigen stukje natuur die je zelf in de hand hebt. Nu is een boom planten wel veel werk en een flinke investering, maar je kunt gemakkelijk zelf nieuwe planten kopen en aanplanten. Wanneer je tuin vol ligt met tegels, is ook dit een enorme klus. Een makkelijke manier om jouw tuin van meer groen te voorzien, is door je planten in mooie potten te planten en deze een goede plek te geven in de tuin. Zorg voor een goede mix tussen groene planten en planten die bloemen groeien, zodat je tuin niet te strak en onnatuurlijk lijkt. Met meer groen in je tuin, zorg je voor een gezondere omgeving voor de hele buurt. Planten zuiveren lucht en insecten kunnen er hun voedingsstoffen vandaan halen.

Een helpende hand van kabouters

Wat ook steeds meer terugkomt in tuinen, zijn tuinkabouters. En nee, dit hoeven niet meteen daadwerkelijk kabouters te zijn. Bij elke winkel die leuke spulletjes verkoopt, vind je tegenwoordig prachtige beeldjes die je een mooie plek in je tuin kan geven. Je kunt ze bij elkaar plaatsen of juist een soort zoektocht opbouwen in je tuin door elk beeldje een eigen plekje te geven. Hierdoor zal iedereen die in je tuin op bezoek komt, af en toe verrast worden door een vrolijk gezicht. Naast beeldjes zijn er ook veel leuke voorwerpen die je in je gras kunt steken, waardoor een grote lap gras ook meer karakter krijgt. Of het nu gaat om beeldjes van dieren of juist van voorwerpen als schoenen en huisjes, het is een mooie manier om je tuin op te fleuren.