In de zoektocht naar de perfecte aanhanger, kan je de plateauwagens niet links laten liggen. De plateau aanhangwagens hebben vergeleken met de bakwagen een opvallend verschil. De plateauwagens hebben de wielen onder de laadvloer zitten, de wielen zitten bij een bakwagen naast de bak. Hierdoor maak je bij plateauwagens gebruik van het volledige laadoppervlak, ideaal omdat je hierbij geen last zal hebben van uitstekende wielen of spatborden. De plateauwagens kunnen ook vanaf de zijkant eenvoudig worden bediend, dit komt doordat je de borden afzonderlijk van elkaar kan los kan halen en naar beneden kan klappen.

Plateauwagens laadvloerhoogtes

De laadvloerhoogtes van de plateauwagens kunnen ook verschillen, de meest voorkomende zijn 56, 63 en 72 cm. Maar er zijn vast nog andere laadvloerhoogtes te vinden, dit kan een eigen aanpassing zijn geweest van diegene waarvan je de aanhanger koopt, dus let wel goed op hoe dit gedaan is! Bij elke laadvloerhoogte zitten er verschillende voordelen, zo kan je bij 56 cm wel makkelijk een oprijplaat gebruiken. Bij het gebruik van oprijplaten zou je graag een zo klein mogelijke oprijhoek willen hebben, hier kan een laadvloerhoogte bij helpen!

De 63 cm laadvloerhoogte komt het meest voor, dit is nog steeds een laadvloerhoogte waar je prima oprijplaten kan gebruiken. Het zwaartepunt ligt bij de 56 cm laag, maar bij de 63 cm laadvloerhoogte ligt dit nog steeds relatief laag. De wegligging van de 63 cm laadvloerhoogte wordt in combinatie met 13 inch wielen vaak gezien als de ideale wegligging. Bij de 72 cm laadvloerhoogte heb je een relatief hoog zwaartepunt. Maar bij deze laadvloerhoogte zou je weer gemakkelijker kunnen werken met de hand, dus met de hand laden en lossen bijvoorbeeld.

Verschillende plateauwagen merken

Natuurlijk is een merk ook niet verkeerd om te onderzoeken. De veel voorkomende en bekendste merken van plateauwagens zijn Eduard, Hulco en Humbaur. Dit wordt kort gevolgd door Hapert en natuurlijk nog een aantal merken. Maar het meeste zie je toch wel de Eduard plateauwagens, dit komt omdat deze met de bekende reflecterende tape bijna onmisbaar is. Ook brengt Eduard plateauwagens uit die gewoon betrouwbaar en sterk zijn.

Hulco staat bekend om het vervoeren van zware materialen, dit kan met de plateauwagens vaak ook. De Hulco Medax 2 komt hiervan het meest voor en wordt ook gezien als een zeer betrouwbare plateauwagen. De Humbaur plateauwagens zijn robuust en strak afgewerkt. Elke Humbaur plateauwagen beschikt over een thermisch verzinkt chassis. Wil je meer informatie over plateauwagens? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.