Inmiddels is men er wel uit dat er een rem moet worden gezet op alle het slechte afval. Door de zoektocht naar onder andere groenere schoonmaakproducten zijn er heel wat ontdekkingen gedaan. Op een duurzame of ecologisch verantwoorde manier desinfecteren is mogelijk en het scheelt ook nog eens op de inkoop. Alle schoonmaakmiddelen moeten wel aan strenge eisen voldoen. In bijvoorbeeld de plantenteelt neemt ook steriel werken een belangrijke plaats in. De lat ligt dus hoog. Het Watter-systeem is bewezen een toegestane duurzame manier van desinfecteren.

Structureel desinfectiemiddel aanwezig

Ontsmetting in de bloembollen is ontzettend belangrijk. Bacteriën, virussen en schimmels kunnen mooie handel zijn waarde doen verliezen. Steriel werken kan met behulp van het Watter-systeem. Het desinfectiemiddel wordt ter plaatse gemaakt en is daarom dus altijd aanwezig. Er hoeft niet naar de groothandel te worden gereden voor inkoop en zijn geen verpakkingen meer die na afloop weggegooid moeten worden. Het is een belangrijke stap vooruit in verantwoord duurzaam desinfecteren en het scheelt dus zeker geld op de inkoop. Geen transport en ook geen transportkosten is een welkome verandering.

Sterke en gezonde gewassen

Het duurzaam desinfecteren met het Watter-systeem is een grote stap vooruit. Er worden geen chemicaliën meer gebruikt. Dit heeft zeker effect op de gewassen. Wel steriel en niet schadelijk is precies wat we nodig hebben. Ontsmetting in de bloembollen kan dus op een duurzame manier die ook nog eens goedkoper is dan standaard desinfectiemiddelen. Kook-, spoel- en dompelbaden zijn verzamelplaatsen voor slechte invloeden die voor het Watter-systeem geen partij zijn. Effectief en duurzaam. Of misschien beter gezegd effectief en aangenaam.

Een effectief geheel

Duurzame desinfectie levert op vele vlakken voordeel op. Bij elkaar zijn dat er een hele hoop. Het heeft geen nut om oude middelen te blijven gebruiken wanneer er betere en goedkopere voorhanden zijn. Duurzame desinfectiemiddelen moeten wel even goed het werk doen als hun voorgangers, maar wanneer er geld wordt bespaart mogen we het middel gerust beter noemen. De bestanddelen die worden gebruikt zijn natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Des te minder chemicaliën er door ons  in de aardbodem terecht komen des te beter is het voor alles en iedereen.