Wil jij graag een nieuwe tuinset? Dan is de keuze natuurlijk zowel online als in de winkel enorm groot. Het is dus extra van belang dat je vooraf voor jezelf bepaald wat je mooi vindt en waar je precies naar op zoek bent. Om je een idee te geven hoe je eenvoudig een geschikte tuinset kunt vinden, hebben we een aantal tips voor je. Want we zijn ervan overtuigd, dat het vinden van de perfecte tuinset met deze tips ontzettend eenvoudig is. Doe er dus je voordeel mee.

Hoeveel mag het kosten?

Is je ook gevallen op een Van der Garde tuinset, dan is het wel goed om te weten hoeveel geld jij tot je beschikking hebt om hier aan uit te geven. Net zoals bij alles, kun je het ook met de aankoop van een Van der Garde tuinset zelf zo gek maken als dat je dit zelf wilt. Houd er daarnaast ook rekening mee dat er nog eventuele kosten bij kunnen komen voor een afdekzeil voor de kussens en misschien voor het de complete tuinset wanneer je geen overkapping of schuur hebt waar je tuinset gedurende de herfst en winter kan blijven staan.

Het formaat

De afmeting van je tuinset is afhankelijk van de ruimte in je tuin. Wel is het aan te raden om niet te kiezen voor een te kleine tuinset. Bij voorkeur moet je er toch minimaal met 6 mensen op kunnen zitten. De meeste gezinnen bestaat uit 4 personen en wanneer de ouders vrienden uitnodigen, is dit ook voldoende om erop te kunnen zitten. een tuinset in je tuin is natuurlijk een ontzettend mooi gezicht, maar je moet er uiteraard ook gewoon op kunnen zitten met z’n allen

Met of zonder kussens

Afhankelijk van je budget kun je besluiten te kiezen voor een set zonder kussens. Deze kussens kun je er namelijk altijd later nog bij halen, waardoor je voor nu in ieder geval alvast de tuinset van je dromen hebt weten te scoren. Verstandig is daarom dus ook om een nieuw tuinset in de wintermaanden aan te schaffen, aangezien dan de meeste sets in de opruiming zijn. Zo kan het zomaar zijn dat jij je favoriete tuinset met flinke kortingen tot wel 50 en zelfs 70 procent weet te scoren. Dat er dan even geen kussens bijzitten, dat is een zorg voor later.

Tot slot

Het uitzoeken van een nieuw tuinset is met deze tips een stuk eenvoudiger dan je misschien op voorhand zelf had gedacht. Wel is het aan te raden om eerst voordat je gaat kijken op meet hoeveel ruimte of je hebt. De ruimte die je namelijk denkt te hebben, valt in de praktijk vaak heel erg tegen. Vooral wanneer er nu nog niets staat, lijkt het natuurlijk een stuk groter dan dat het echt is. Dus meet van te voren even de plek op waar je nieuwe tuinset komt te staan, zodat hier geen twijfel over kan ontstaan wanneer je op pad bent.