Een eigen tuin met bloemen maken kan ontzettend leuk zijn, en bovendien ook nog eens een erg leuke hobby om te doen in het weekend. Je kan bloembollen kopen bij de lokale tuinwinkel, maar het is vaak slimmer en praktischer om dit te doen bij een online winkel. Zij hebben vaak niet alleen een stuk uitgebreider aanbod, maar de bloembollen die je hier koopt zullen hoogstwaarschijnlijk ook nog eens van een stuk hogere kwaliteit zijn. Bovendien scheelt dit natuurlijk weer een lange trip naar de tuinwinkel, hetgeen altijd erg handig is. Kijk van te voren wel goed welke bloembollen voor jou geschikt zijn!

De juiste bloembollen kiezen

Er zijn namelijk erg veel bloembollen op de markt, die allemaal een ander niveau van verzorging nodig hebben. Sommige zijn dus meer geschikt voor ervaren tuinders die precies weten wat ze aan het doen zijn, terwijl anderen weer gekweekt zijn om tegen een stootje te kunnen, en zodoende handiger zijn voor beginners die nog weinig ervaring hebben met de do’s en dont’s van het kweken van bloemen. Laat je hierdoor echter niet afschrikken: zoals bij elke hobby zal niet alles in één keer perfect gaan, maar dat hoeft ook helemaal niet: dit proces maakt de eerste mooie bloemen die je zelf groeit alleen maar meer de moeite waard.

Waar plant je de bloembollen?

Wanneer je een bloembollen pluktuin wilt maken is het van groot belang om een goede plek in je tuin te kiezen. Je kunt ze namelijk na het planten niet meer verplaatsen, maar het is wel van groot belang dat ze genoeg ruimte hebben om te groeien. Het is ook erg goed mogelijk om ze in een pot met potaarde te laten groeien, maar ook hier is het dus van belang dat ze genoeg afstand van elkaar hebben.