Als je het beste uit jouw tuin wilt halen, moet je verder denken dan het planten van een paar bloemen of groenten. Je kunt zoveel meer doen met jouw ruimte. Speel met wat je in huis hebt en kijk hoe het anders gebruikt kan worden.

Jouw tuin is de meest veelzijdige plek om kleur en textuur aan je huis toe te voegen. Het kan een plek zijn om te ontspannen, na te denken of tot rust te komen na een lange dag op het werk. Als je van tuinieren houdt, kan het een rustige plek zijn waar je in contact kunt blijven met de natuur; als je niet van tuinieren houdt, kan het een mooi deel van jouw huis zijn waar je je geen zorgen hoeft te maken over het onkruidvrij en bewaterd houden. Hoe dan ook, het is een geweldige plek voor iedereen om wat leven aan hun huis toe te voegen.

De zomer in met jouw tuin

Het is weer die tijd van het jaar – de dagen worden langer, het weer is warmer, en het is tijd om je tuin in orde te brengen! En gelukkig zijn er genoeg makkelijke dingen te doen (of te laten) die je tuin zomerklaar maken.

En nog beter, de meeste van deze taken zijn ook in de lente nog te doen! We kennen allemaal wel de uitdrukking “beter laat dan nooit”, en die is hier zeker van toepassing: hoe eerder je deze taken kunt uitvoeren, hoe minder werk zich later zal opstapelen.

Er zijn twee hoofdcategorieën waar je je zorgen over moet maken als je jouw tuin klaarmaakt voor de zomer: planten en onkruid. We beginnen met de planten.

De planten

Nu het eindelijk lente wordt, is het tijd om jouw planten klaar te maken voor de warme maanden die voor je liggen. Je wilt er zeker van zijn dat ze geleidelijk aan de zomerzon gewend raken, zodat ze niet verbranden of verwelken bij hun eerste blootstelling. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ze voor te bereiden op deze grote overgang.

Wanneer je je planten van binnen naar buiten overplant, let dan op ongedierte dat misschien de hele winter op kamerplanten heeft geleefd. Bladluizen en andere insecten vinden soms hun weg naar je plant en maken er hun intrek tijdens de koudere maanden, en het is belangrijk dat je ze niet per ongeluk meeneemt wanneer je je plant naar buiten verplaatst-je wilt niet dat ze andere planten besmetten! Zorg ervoor dat je tussen de bladeren en rond de basis van bladeren en stengels kijkt. Dit is vooral belangrijk als je verhuist uit een kas of schuur waar deze insecten zich kunnen schuilhouden.

Het onkruid

Een van de beste manieren om een tuin voor te bereiden op het zomerseizoen is het verwijderen van onkruid dat zich in de tuin bevindt. Onkruid één voor één uittrekken is echter een lang en vervelend proces, en het krijgt de klus niet op tijd geklaard. Gelukkig zijn er een aantal andere manieren om onkruid snel uit jouw tuin te krijgen. Eén methode is het gebruik van warm water om onkruid uit je tuin te verwijderen. Deze methode kan worden toegepast door water uit de kraan door buizen in de grond te laten stromen, waarbij warm water over het hele gebied wordt verspreid, zodat het diep in de wortels van het onkruid doordringt.