Af en toe een bezoekje brengen aan de spa is heerlijk. Na zo’n ontspannen dag kun jij er voorlopig weer tegenaan. Helaas is niet iedere stad voorzien van een spa, waardoor het wellicht lastig wordt om een spa in de buurt te vinden. Als de spa niet in jouw buurt te vinden is, dan haal jij toch gewoon de spa naar jouw achtertuin?

Er zijn immers voldoende apparaten die gemakkelijk in jouw tuin te plaatsen zijn en een ontspannen invloed uitoefenen op het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar bubbelbad. Het bad heeft grote voordelen voor het lichaam. Benieuwd? Lees snel verder.

Boost voor de gezondheid

Het warme water zal het lichaam laten zweten. Zweten is enorm belangrijk, aangezien het lichaam op die manier gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Daarbij zal de warmte ook de hartslag laten stijgen, waardoor het bloed sneller door het lichaam zal worden gepompt. Zuurstof en vitaminen worden op die manier snel door het lichaam gevoerd. Verder zal het warme water van de opblaas jacuzzi eventuele spier- en gewrichtspijnen verminderen.

Volledige ontspanning

Afgelopen jaren zijn enorm zwaar geweest, vooral op mentaal vlak. Om een burn-out of andere mentale problemen te voorkomen, is het belangrijk om jouw geest en lichaam voldoende rust te geven. De warmte van een bad geeft een persoon een liefdevol en geruststellend gevoel. Hierdoor is badderen een effectieve manier om het lichaam de rust te bieden die het nodig heeft om bij te komen.

Verbeterde bloedcirculatie

Echt genieten van een jacuzzi gebeurt meestal met hogere temperaturen. De warmte van de jacuzzi wordt doorgegeven aan het lichaam. Hiermee stijgt de lichaamstemperatuur en verwijden de bloedvaten. Dit kan lichaamsklachten verminderen en het lichaam soepeler doen aanvoelen.

Extra toevoeging voor extra voordelen

Indien jij alles uit het badderen wilt halen, is het raadzaam om etherische oliën, kruiden of bloemen toe te voegen. Aromatherapie zou, volgens diverse onderzoeken, een positief effect moeten hebben op de gezondheid. De specifieke geuren hebben invloed op ons zenuwstelsel, waardoor slapeloosheid, spanningen en angsten verholpen kunnen worden. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen de verschillende oliën. Iedere olie heeft zijn eigen werkzaamheden.