Ben je op zoek naar een tuindesigner, omdat je een uniek tuindesign zoekt voor jouw bijzondere tuin, dan doe er slim aan om te kiezen voor een professioneel bureau met ruime ervaring op dit gebied. Het ontwerpen en uiteindelijk realiseren van exclusieve tuinen is namelijk echt vakwerk, dat je het beste kunt uitbesteden aan een betrouwbare architect-hovenier. Maar welke voordelen heeft het als je voor het ontwerpen van een unieke en exclusieve tuin een professionele hovenier cq. tuindesigner inhuurt? En hoe kies je een goed designbureau uit, die jouw tuindromen ook daadwerkelijk kan realiseren? In dit blog lees je op deze vragen het antwoord!

Je eigen exclusieve tuin laten ontwerpen, betekent dat je opvalt te midden van de grijze massa

Wie besluit om zijn of haar tuin eens flink onder handen te laten nemen, heeft een unieke kans om te kiezen voor een volledig uniek en exclusief tuindesign. Schakel je een ervaren en betrouwbare tuindesigner in, dan weet je bij voorbaat al zeker dat je – afhankelijk van je ontwerp – kunt kiezen voor een opvallende en unieke tuin. Een tuin dus die opvalt in de buurt waar je woont. Je kunt hierbij denken aan een tuin die voorzien is van fraaie tuin terras, een mooie vijver, een stoere fontein, een bijzondere pergola, et cetera. Een goede en ervaren tuinontwerper kan elk tuinontwerp voor je maken en laten uitvoeren!

Je wordt zelf ontzorgd en kunt je focus op andere zaken richten

Tegenwoordig is bijna iedereen om je heen druk, druk en nog eens druk. Tenzij je een über-relaxte persoonlijkheid bent en goed grenzen kunt stellen, ben jij waarschijnlijk ook geregeld druk met alles wat het dagelijks leven van je vraagt. Naast je drukke leven, met je werk en/of je gezin, ook nog tijd vrijmaken om zelf een complete tuin te ontwerpen en in te richten, is lastig en tijdrovend. Alleen al om deze reden is het aan te raden om je tuinontwerp en de realisatie van je tuindromen over te dragen aan een tuindesigner cq. adviesbureau. Dit doen bespaart jezelf enorm veel tijd, stress en moeite. De tijd die je uitspaart, kun je vervolgens besteden aan andere relevante zaken die voor jou ook belangrijk zijn. Zeker als je een drukke baan als zzp’er hebt, is een tuindesigner jouw exclusieve tuin laten ontwerpen een verstandig idee!

Bijna alles is mogelijk op het gebied van tuinontwerp

Het prettige aan een tuin laten ontwerpen door een echte expert, is dat eigenlijk alles wel mogelijk is (afhankelijk van de grootte en vorm van je tuin). Of je nu een mooie exotisch ingerichte en exclusieve tuin wilt ontwerpen, of gaat voor een open tuin met een strak overdekt terras: de mogelijkheden zijn legio! Je kunt dus qua stijl elke kant op als je kiest voor een professioneel bureau voor tuindesign.

Aandachtspunten bij het vinden van een goed designbureau voor exclusief tuinontwerp

Maar hoe vind je een goed en betrouwbaar design- of ontwerpbureau voor exclusief tuinontwerp? Waar moet je opletten als je een betrouwbaar design- en hoveniersbedrijf wilt vinden die jouw droomproject ten uitvoer kan brengen? In de eerste plaats is het verstandig om te kijken naar de reputatie van het betreffende bureau. Staan ze goed bekend in de directe omgeving? Hebben vrienden of familie van jou ervaring opgedaan met het designbureau? En wat is er online te vinden qua klantbeoordelingen, reviews en referenties? Door hier goed op te letten, kun je vaak al een goed en weloverwogen beslissing maken uit het aanbod tuinontwerpbureaus dat er in jouw regio is.

Slim is verder om een selectie te maken van enkele potentiële ontwerpbureaus, bijvoorbeeld een stuk of drie tuindesigners. Ga vervolgens met een vertegenwoordiger van elk bedrijf een vrijblijvend gesprek aan en kijk of het qua ideeën goed klikt. Verder kun je bij elk van de kandidaten natuurlijk een gespecificeerde prijsopgave aanvragen. Vervolgens kun je de offertes met elkaar vergelijken en voor jezelf een goed beredeneerde keuze maken.