Een vertical garden of groene wand is, zoals de naam je misschien al doet vermoeden, een wand die bedekt is met planten. Een groene wand kan een saaie ruimte omtoveren naar een prachtige en unieke ruimte. Vertical gardens hebben dus een unieke look, maar daarnaast zijn de groene wanden ook nog eens gezond. De wanden helpen om de lucht te zuiveren en meer zuurstof in de ruimte te creëren. Je kunt je vast voorstellen dat een vertical garden niet eenvoudig is om te maken. Gelukkig zijn er wel enkele professionele partijen die je hierbij kunnen helpen. Wat kan een groene wand kosten?

De wand wekt altijd interesse

Heb je een vertical garden, dan zul je hier zeker interesse mee wekken bij bezoekers. De meeste mensen hebben nog nooit zo’n wand gezien, vooral niet in een particuliere woning. Vind jij het prachtig om iets unieks in je woning te hebben, dan is de groene wand echt iets voor jou. In dit geval is het zeker aan te raden om je even in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Wat zal een groene wand binnen kosten?

Je kunt zowel buiten als binnen een groene wand laten plaatsen. Kies je voor een groene wand binnen, dan ben je per vierkante meter vaak meer geld kwijt. Wil je buiten een groene wand, dan kun je bijvoorbeeld voor klimop kiezen. Verder heeft de wand dan vrij weinig omkijken. Binnen is dat natuurlijk héél anders. De planten worden daar niet bewaterd door de regen en bovendien wil je ook geen waterschade aan je woning. En welk type plant kies je voor je groene wand? De wand moet wel sfeervol ogen en dan kies je liever niet simpelweg voor een klimop.

De groene wand binnen kosten kunnen enorm uiteenlopen. De kosten zijn sterk afhankelijk van de looks en functies die je wilt. Wil je dat de wand automatisch bewaterd wordt, dan betaal je bijvoorbeeld meer. Ook het aantal vierkante meter wand heeft veel invloed op de kosten. Om die redenen is het moeilijk om je een vaste prijs te geven.

Je kunt het best een offerte aanvragen

Ben je benieuwd naar de prijs van een vertical garden, dan kun je het best gewoon een offerte aanvragen. Doe dat bij een van de partijen die je kan helpen bij het plaatsen van een vertical garden. Zo krijg je het snelst een beeld van wat een mooie groene wand in je kamer jou ongeveer zal kosten. Een groene wand hoeft overigens niet zo duur te zijn als je misschien zou denken. Het is daarom zeker aan te raden om je eens in de mogelijkheden te verdiepen als dit je iets lijkt.