Het mooie weer komt er weer aan, een periode om lekker buiten te zitten. In de tuin, op de camping, of in het park. Bij buiten zitten hoort natuurlijk ook buiten eten, de perfecte manier om dit te doen is aan een picknicktafel. Ze zijn in verschillende formaten, en vormen beschikbaar. In dit artikel ga ik je meer vertellen over de verschillende soorten picknicktafels. Het artikel is puur informatief en niet bedoeld om bepaalde picknicktafels te promoten. Ik hoop dat jij dankzij dit artikel veel informatie tot je kunt nemen, en uiteindelijk een passende picknicktafel kunt aanschaffen.

De houtsoort is belangrijk

Omdat een picknicktafel in de meeste gevallen buiten staat, is de houtsoort erg belangrijk. Het hout moet met alle weersomstandigheden om kunnen gaan, regen, sneeuw en zon. Vaak zijn picknicktafels gemaakt van Eiken, Beuken of Vuren hout. Maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor tafels die gemaakt zijn van Douglas hout. Dit type hout is bij veel mensen nog niet echt bekend, al staan er wel veel Douglas sparren in Nederland. Het is een hardhout en een naaldhoutsoort die veel voorkomt in Noordwest Europa.

Waarom een picknicktafel van Douglas hout

Douglas hout is milieu vriendelijk, is sterk, en heeft van nature een hoge duurzaamheid. Vaak zie je dat tuinmeubels zoals picknicktafels gemaakt zijn van geïmpregneerd Vuren hout. Deze worden met schadelijke stoffen bewerkt om de duurzaamheid te verhogen. Totaal niet goed voor het milieu dus. Picknicktafels gemaakt van Douglas hout zijn robuuste picknicktafels. Je moet Douglas hout wel goed onderhouden, zo moet het goed kunnen drogen, het kan anders gaan rotten en schimmelen. Je kunt Douglas hout insmeren met speciale Douglas olie voor een betere bescherming tegen rotten en schimmelen. Dit is dus de oplossing wanneer je picknicktafel niet goed kan drogen. Na een tijdje zal de houtsoort grijs verkleuren, ook kan het gaan werken en scheuren. Dit is gemakkelijk glad te schuren. Douglas hout gaat over het algemeen langer mee dan steigerhout. Omdat deze houtsoort harshoudend is, moet je hem insmeren met thinner of babyolie. Picknicktafels gemaakt van Douglas hout zijn Robuuste picknicktafels.

Verschillende soorten picknicktafels

Een picknicktafel is beschikbaar in verschillende vormen en formaten. Je kunt ze in de tuin plaatsen, in het park, of bijvoorbeeld op de camping. Het is natuurlijk belangrijk dat je een picknicktafel aanschaft die in jouw omgeving past, meet dus eerst de ruimte op, en bekijk welke mogelijkheden er zijn. Kijk ook naar wie de picknicktafel gaat gebruiken, er zijn bijvoorbeeld ook picknicktafels beschikbaar voor rolstoelgebruikers. Heb jij een boom in de tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om een ronde picknicktafel aan te schaffen, deze kun je om de boom heen plaatsen. Het gat dat in het midden zit kan ook gebruikt worden voor een parasol. Wil je wat hoger zitten? Kies dan voor een hoge picknicktafel. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van picknicktafels, wees creatief en geniet lekker van de buitenlucht.