Wat bewaar je in je tuinhuisje?

Over het algemeen berg je er waarschijnlijk je tuingereedschap in op, van kruiwagen en grasmaaier tot handgereedschap. De inhoud van het tuinhuisje blijft zelden beperkt tot tuinslangen, schoppen en ander basis tuingereedschap. Steeds vaker worden ook andere voorwerpen in tuinhuisjes opgeborgen, vooral omdat veel moderne huizen een nijpend tekort aan bergruimte hebben.

Doe-het-zelvers zullen ongetwijfeld ook ander gereedschap, zoals boormachines, cirkelzaag, ladders, snoerloze schroevendraaiers, hamers en eventueel een draagbare werkbank erin opbergen. Gezinnen bewaren vaak kampeer- en sportuitrusting zoals mountainbikes, surfplanken en tenten in hun tuinhuisje. Omdat tuinhuisjes tegenwoordig kwalitatief beter zijn, gebruiken mensen ze soms als een verlengstuk van het huis en bewaren er zelfs dierbare familiestukken in.

Als je rekening houdt met deze feiten is het gemakkelijk te begrijpen waarom inbrekers grote belangstelling voor tuinhuisjes hebben. Veel huiseigenaren zijn erg bezorgd en doen veel moeite om de beveiliging van hun huis te garanderen. Het tuinhuisje kan, door de huiseigenaar, gemakkelijk over het hoofd gezien worden omdat hun prioriteit ligt op de plaats waar zij en hun gezin vertoeven. Veel mensen installeren inbraakalarmen in hun huizen en nemen niet eens de moeite om hun tuinhuisjes af te sluiten. Intussen wrijft de opportunistische inbreker zich in de handen bij de gedachte aan wat gemakkelijk geld.

Er zijn niet veel mensen die hun geld graag weggeven en met een paar eenvoudige veiligheidsmaatregelen is de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner. Zorg ervoor dat je je tuinhuisje afsluit en gebruik daarvoor een hangslot van goede kwaliteit, bekijk aansluitend de staat van het tuinhuisje zelf. Is je tuinhuisje een stevig bijgebouw of een fragiele constructie? Ga na hoe moeilijk het is om in te breken, kan je, bijvoorbeeld, gemakkelijk met een koevoet een paneel opheffen? Hoe meer moeite het de inbrekers kost om binnen te komen, hoe minder voor de hand liggend een inbraak zal zijn.

Denk ook na over hoe veilig de basis van het tuinhuisje is, het is zinloos het sterkste slot ter wereld te hebben als een paar dieven het schuurtje eenvoudig kunnen optillen. Je moet de toestand en de montage van de ramen van je tuinhuisje ook controleren; het plaatsen van roosters voor de ramen kan een enorm afschrikmiddel zijn voor potentiële inbrekers. Het kan de moeite waard zijn je tuinhuisje te integreren in het inbraaksysteem voor het woonhuis, als dat niet praktisch is, kan je altijd kiezen voor een losstaand alarm dat op batterijen werkt.

Lees verder over beveilig –

https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-s-hertogenbosch-1667.html