Ga je aan de slag met je tuin. Alles ophogen in de tuin of een nieuwe kunstgrasmat erin aan het leggen. Iets wat je zelf wilt gaan doen of door een hovenier uit laten voeren. Een hovenier kan je uitermate goed helpen om je tuin weer kleur en fleur te geven. Kies je voor tuinonderhoud of ga je alles omgooien en een hele restyling doen van je tuin. Voordat je gaat zoeken naar een hovenier in de buurt is het goed om alvast wat zaken op een rijtje te zetten.

Kijk naar keurmerken

Betrouwbare en goede hoveniers hebben keurmerken. Keurmerken tonen in veel gevallen aan dat er een minimale kwaliteit gewaarborgd wordt. De tuinkeur is bijvoorbeeld één van de keurmerken die wordt uitgegeven voor de beste hoveniers en dus gecertificeerd zijn op basis van hun voorwaarden. Dit kun je vervolgens ook nog eens goed bekijken door online de hovenier op te zoeken en kijken of er goede reviews zijn geschreven. Verder kun je het portfolio op de website nog eens bekijken om te zien of ze eerder al mooie projecten hebben opgeleverd. Iets wat erg belangrijk is en laat zien hoe goed zij in hun werk zijn.

Duidelijke afspraken en bereikbaarheid

Hoe fijn is het dat als je een afspraak maakt dat bedrijven zich hieraan houden. Nu is dat op voorhand wellicht slecht in te schatten en zul je het vooral op voorgevoel moeten doen. Je kunt bijvoorbeeld ook eens wat mensen uit de buurt vragen naar hun ervaring met het betreffende hoveniersbedrijf. Daarnaast is het natuurlijk prettig als ze goed bereikbaar zijn, de telefoon opnemen en reageren als je hen vragen stelt. Pak dus vooral eens de telefoon en bel omtrent een afspraak. Vaak wil je dit op korte termijn regelen en op een moment dat het voor jou schikt.

De kosten

De kosten voor een hovenier inhuren kunnen nogal eens verschillen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een hovenier die niet uit de buurt komt, kun je daar ook nog eens extra voor betalen. Woon je in Almere? Kies dan voor een hovenier in Almere. Daarbij verschillende de kosten van een hovenier nogal eens. Vertel aan meerdere hoveniers jouw ideeën en toets daarin wie jou het beste voorstel doet. Je wilt niet de duurste optie kiezen, maar de goedkoopste is ook niet altijd de beste. Probeer daar dus doorheen te prikken.