Een robot belijner inzetten voor lijnmarkering is de uitkomst voor sportvelden en zelfs parkeerplaatsen! Ook kunnen er logo’s aangebracht worden met een belijningsmachine. Geautomatiseerde apparaten komen steeds meer in opkomst, en niet zonder reden. Belijning van sportvelden is een tijd- en energie rovende klus, door dit te automatiseren neem je veel werk uit handen.

Voordelen van een robot belijner

De robot belijner kan zo ingesteld worden dat de belijning met de juiste afmetingen wordt uitgevoerd. Of dit nu voor voetbal, softbal of atletiek is, de automatische belijningsmachine voert het binnen de kortste tijd uit! Het belijnen van een voetbalveld kan al binnen 30 minuten gerealiseerd worden. Dit in tegenstelling tot wanneer dit handmatig gedaan wordt, deze taak kan dan wel drie uur duren. Op jaarbasis kan dit wel 800 uur schelen! Vaak zijn het vrijwilligers die deze taken uitvoeren, en dit kost veel tijd wat goed gebruikt kan worden voor andere zaken. Het is vaak al niet gemakkelijk om voldoende vrijwilligers te hebben bij clubs. En de vrijwilligers die er werken zijn vaak al op leeftijd en daarvoor is het belijnen ook een hele klus. Ook als er een professional ingehuurd wordt om dit te doen, is het arbeidsintensief en de kosten kunnen hoog oplopen. Zelfs al wordt het werk goed en netjes uitgevoerd, niets is zo precies als een automatische machine.

Hoe werkt een robot belijner?

Door GPS besturing brengt de robot belijner precies de juiste afmetingen voor de belijning aan. De lijnen worden nauwkeurig aangebracht zodat ze voldoen aan de afmetingen van de KNVB. Ook als er andere velden nodig zijn, bijvoorbeeld voor pupillenvelden, kunnen deze afmetingen gemakkelijk gekozen worden via een tablet waar je verschillende velden kan selecteren. Na een korte test of de machine goed ingesteld staat en voldoende kalk heeft, doet de robot belijner zijn ronde en heb je er verder geen omkijken meer naar. 

Robot Belijner huren

Voor kleine clubs kan het een behoorlijke investering zijn om zelf een robot belijner aan te schaffen. De nieuwwaarde van de machine ligt rond de € 33.000. Wanneer je een grote club hebt met veel velden, is het een interessante investering, maar de meeste clubs hebben hier niet de financiële middelen voor. Voor deze groep is huren een hele uitkomst. Zo kan je voor een fractie van de prijs de belijning van velden door de belijningsmachine laten uitvoeren. 

Kortom, de robot belijner gebruiken voor belijning is de toekomst! Of je nu op een zachte of harde ondergrond dient te belijnen, de klus wordt geklaard en zorgt dat de belijning zorgeloos en effectief uitgevoerd wordt. 

Andere technologische ontwikkelingen voor de sportwereld.

Een robot belijner is niet de enige automatische machine die handmatig werk overbodig maakt. Naast belijningsmachines, zijn er ook robotmaaiers die het gras maaien van bijvoorbeeld voetvelden. Veel velden bestaan nog steeds uit natuurlijk gras en dit moet natuurlijk om de zoveel tijd gemaaid worden. Met een robotmaaier wordt deze tijdrovende klus uit handen genomen en via GPS wordt het veld netjes gemaaid. Ook is er een manier gevonden om het weer lokaal te voorspellen. Voor buitensporten en wedstrijden is het weer voorspellen erg belangrijk. In geval van regen of slecht weer is het veld vaak niet te gebruiken en dit kan voor veel teleurstelling  zorgen wanneer trainingen of wedstrijden niet door kunnen gaan. Naast neerslag meet het weerstation ook gegevens over wind, licht, omgevingstemperatuur en bodemtemperatuur. Het weerstation werkt op zonnepanelen en zendt automatisch de gegevens uit. 

De robot belijner, robotmaaier en het weerstation zijn bijzondere ontwikkelingen die het leven in de sportwereld een stuk makkelijker maken. Wie weet wat voor andere interessante ontwikkelingen de toekomst zal brengen!