Ilex Crenata is een groenblijvende sierplant, ook wel bekend als de Japanse hulst. Het lijkt op de buxus en is gemakkelijk te snoeien of te hagen. Hierdoor is hulst een ideale vervanger voor buxus en geschikt als haag.

Ilex Crenata heeft een mooie donkergroene kleur en dunne, sterke bladeren die licht bolvormig zijn. Deze sterke struik bloeit in het voorjaar en heeft een kleine witte bloem die niet erg in het oog springt. Deze worden later dit jaar gevormd door kleine besjes. Deze zijn licht giftig.

Waarom een kwekerij?

Ilex Crenata zijn ideaal om structuur aan te brengen in tuinen en buitenruimtes. Bijvoorbeeld als mooie haag om een ​​privétuin te creëren. Ofwel als een netjes bijgesneden enkele plant, of geplant in een meer klassieke of moderne tuin. Met zijn sterke structuur en frisgroene bladeren is de hulstboom een ​​veelzijdige plant. Bovendien is de tuin niet alleen in de zomer aantrekkelijk, maar ook het hele jaar door. Dit komt omdat de Ilex Crenata ook in de winter een groen blad houdt.

Ilex Crenata is een van de mooiste hagen. Ilex Crenata is een haag die het hele jaar groen blijft en bestand is tegen vele weersomstandigheden. Als je hagen zoekt, is dat erg handig.

Als je de plant van een kwekerij koopt, loop je niet het risico dat de plant niet goed bewortelt. Ilex Crenata van de kwekerij is hier speciaal voor gemaakt.

Voordelen Ilex Crenata

Met verschillende potten en hoogtes is er altijd wel een hulstboom geschikt voor iedere tuin en budget. Houd er rekening mee dat Japanse hulst gemiddeld 25 tot 30 cm groeit en een soort zure grond nodig heeft om normaal te groeien.

Voor snel hoge hagen te creëren, is het aan te raden om grotere rassen of snelgroeiende rassen te kiezen. Gemiddeld moet de hulst Crenata twee keer per jaar worden gesnoeid om hem in goede conditie te houden.

Door zijn groenblijvende karakter is de hulstboom Crenata een aanwinst voor de tuin. Door zijn dichte groei en dichte loof is hij ook ideaal voor hagen of snoeien. Dit is natuurlijk heel erg prettig.

Wil jij Ilex crenata haagplanten kopen? Bekijk dan de Ilex crenata kwekerij!