Een moswand is een wand waaraan mos is aangebracht. In sommige gevallen wordt het ook wel eens een mospaneel genoemd. Mos is product die je terug kunt vinden in de natuur en kan ook voor rust zorgen op kantoor. Wij geven je een aantal redenen waarom mos onmisbaar is bij jou op kantoor!

Een moswand draagt bij aan een betere akoestiek

De meeste kantoren staan bekend om een zeer slechte akoestiek. De akoestiek wordt doorgaans verbetert door middel van geluidsschermen en soms zelfs akoestische schilderijen. Een moswand, of mospaneel, is een goede oplossing om de akoestiek te verbeteren. Ook mos aan de muren vangt geluid op waardoor het niet meer kan weerkaatsen. Daarbij is het een zeer natuurlijke oplossing om de akoestiek te verbeteren. Daarnaast voelen mensen zich ook beter in een groene omgeving.

Een moswand als wanddecoratie

Moswanden zijn er in allerlei vormen en maten. Dit betekent dus ook dat het een decoratieve waarde kan hebben. Door maatwerk te bieden kun je mos zo aan de muur aanbrengen dat het bijvoorbeeld het bedrijfslogo is of de wereldbol. Kortom alles is mogelijk met een moswand. Daarnaast zijn er allerlei aanbieders die moswanden aanbieden in verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan groen, rood, oranje of zelfs geel. Hierdoor kun je op een speelse wijze je kantoor opfleuren.

Moswanden zijn onderhoudsvrij

Wist je dat moswanden geen onderhoud nodig hebben? Ze hebben geen water nodig, maar je hoeft ze ook niet af te stoffen. Dit komt, doordat moswanden stofafstotend zijn. Hierdoor kun je jaren genieten van een prachtige, en unieke moswand en dat zonder er iets te hoeven doen. Een natuurlijke, geluiddempende en onderhoudsvrije moswand kun je halen bij diverse aanbieders die maatwerk kunnen leveren voor jouw kantoor!