Als je voor een botanische stijl in je huiskamer gaat is het leuk om een beetje creatief om te gaan met de planten die je in je huiskamer wilt plaatsen. Om je een beetje te inspireren hebben wij een paar creatieve manieren om planten in je huiskamer te plaatsen bedacht. Zeker weten dat jij de show gaat stelen met jouw nieuwe botanische woonkamer.

Weet je al hoe je je planten weg gaat zetten, maar weet je nog niet welke planten je precies moet kopen? Kijk dan eens bij Kwekerij de Groot. Dit bedrijf heeft een enorme keuze aan kamerplanten, zodat je je goed kunt oriënteren.

Hangen

Je kunt tegenwoordig super leuke potjes kopen die aan dikke touwen vast zitten, zodat je de planten op kunt hangen aan bijvoorbeeld een lamp of gewoon aan het plafond. Het ziet er hartstikke gaaf uit als je een paar planten aan het plafond hebt hangen. Het watergeven van je plantjes wordt misschien een klein beetje lastiger, maar als je een paar plantjes ophangt die weinig water nodig hebben en er af en toe een krukje bij pakt, kom je vast al een heel eind.

Plant muur

Er zijn verschillende installaties verkrijgbaar om van je muur een groeien, begroeide muur te maken. Vaak bestaat zo’n installatie uit een groot vierkant, met vakjes. In deze vakjes kun je dan de plantjes plaatsen. Het opzetten en indelen van zo’n muur is even wat werk, maar een plant muur ziet er wel enorm gaaf uit. Ga je plantjes kopen voor je muur? Vraag dan even na bij je tuincentrum welke plantjes geschikt zijn voor zo’n muur en welke je het beste kunt combineren. Sommige plantjes hebben namelijk weinig water nodig en andere juist veel. Je kunt beter plantjes planten die allemaal ongeveer evenveel water nodig hebben. 

Plant in glas

Wij persoonlijk zijn gek op deze manier van planten houden. Je kunt namelijk planten in glazen potten kopen. De grond in de pot is vochtig en de kurken dop die op de pot zit, zorgt ervoor dat de plant zichzelf steeds opnieuw bewaterd. Zo’n glazen pot met planten geeft een heel speciale indruk en zorgt er dan ook voor dat je er steeds weer even naar wilt kijken.

Speciale pot

Wil je geen planten aan je plafond of muur hangen en zit je ook niet te wachten op glazen potten met planten in je woonkamer, maar wil je wel wat creatiefs? Kies dan eens voor een speciale pot, zoals bijvoorbeeld een mand die is omgetovert tot pot, of een pot met een hele rare vorm of kleur. Zo ben je toch een beetje creatief bezig, zonder dat je helemaal los hoeft te gaan.