Bij het denken over het doen van een landschapsproject moeten we rekening houden met veel aspecten, zodat het resultaat is wat we willen. Het eerste punt is om te beslissen wat we willen. En, na het identificeren van de beste professional of groep van professionals om het werk te doen, start de uitvoering van het project.

Uitwerking en uitvoering van het landschapsproject

Tegenwoordig moeten we naast de landschapsarchitect, de agronoom of de decorateur ook rekening houden met de noodzaak om de diensten van bijvoorbeeld specialisten op het gebied van verlichting en irrigatie in te huren. In het geval van meer complexe hydraulische werken, zoals meren of waterspiegels, moeten andere professionals in het team worden opgenomen, zonder het tuinbouwbedrijf te vergeten dat verantwoordelijk is voor de voorbereiding van het land, de beplanting en het onderhoud van de tuin.

De omvang en de kwalificatie van het team zal afhangen van de complexiteit van het uit te voeren werk. Als de omvang van het werk eenmaal is vastgesteld, moet rekening worden gehouden met de zoninval, de ventilatie, de te markeren of te verbergen ruimten.

Meer privacy voor jouw woning

Het gebruik van vegetatie massa’s om naburige gebouwen of onaantrekkelijke elementen te verbergen is een goede oplossing. Wijngaard Schermen zijn een economische en creatieve manier om visuele barrières te creëren en de tuin nog meer groen en kleur te geven.

Het voorstellen van de beste oplossingen op basis van de beschikbare elementen is een uitdaging waar elke professional dagelijks mee te maken krijgt. De topografie, de grootte van het terrein, de toegang tot de materialen, de grootte van de bloembedden, de beschikbaarheid van water en energie, het moet allemaal in overweging worden genomen.

Het belang van het kiezen van een bekwame professional

Er zijn tal van plantensoorten die gebruikt kunnen worden bij tuinaanleg Aalsmeer. Een goede professional moet weten hoe hij in zijn projecten de meest gedifferentieerde soorten planten en bloemen kan gebruiken, alleen dan kan hij het beste alternatief bieden voor elke situatie.

Het kennen van de juiste planten voor elke plaats is wat een goede professional onderscheidt. Planten zijn de elementen waaruit de tuin bestaat: het is tijd om na te denken over kleuren, texturen, maten, chromatische combinaties, tinten en de klimaat component toe te voegen.

De tuin is een levend element, voortdurend in beweging, de planten groeien, verliezen hun bladeren, bloeien, sommige moeten worden veranderd en deze dynamiek is wat de landschapsarchitectuur onderscheidt van andere beroepen. De tuin verandert het hele jaar door en in de loop van de tijd: goede professionals zijn in staat om op deze veranderingen te anticiperen en ze te voorspellen.

Onderhoud en verzorging

Het laatste punt om te overwegen is het onderhoud. Slecht geplande tuinen hebben hoge onderhoudskosten en vereisen periodieke planwijzigingen. Naast de kosten en de toegenomen vraag naar arbeid, kan het ook een de-karakterisering van het oorspronkelijke project inhouden.

Het is aan te raden om planten te vermijden die regelmatig moeten worden vervangen, die regelmatig moeten worden gesnoeid of die zeer snel groeien. Geef prioriteit aan langzaam groeiende planten die het hele jaar door aantrekkelijk zijn en volg de modetrends, want de tuin volgt ook de trends en vereist dat professionals op de hoogte blijven.