Je ziet het helemaal voor je: een heerlijke tuin, helemaal naar jouw smaak ingericht. Als je droomt over een nieuw ontwerp voor je tuin, dan denk je vaak allereerst aan plantenbakken, een mooie tuintafel of een comfortabele loungebank. Logisch. Maar vergeet de kantopsluitingen niet! Kantopsluitingen worden vaak over het hoofd gezien en dat is jammer, want deze handige producten kunnen het verschil maken tussen een prettige maar enigszins rommelige tuin, en een strakke tuin die precies is zoals jij ‘m in gedachten had. In dit artikel bespreken we met welke trends tuinarchitecten zich in 2020 bezighouden, en het zal je niet verrassen: een ervan is het werken met kantopsluitingen.

De voordelen van kantopsluitingen

Kantopsluitingen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord en heb je er daarom nog niet aan gedacht om deze aan je tuin toe te voegen. Wat zijn kantopsluitingen eigenlijk? Heel eenvoudig: kantopsluitingen zijn randen of afscheidingen die je kunt gebruiken om overzicht te creëren in je tuin. Kantopsluitingen kunnen worden ingezet om je tuin in verschillende stukken op te delen: een gazon, een looppad, een terras en een stuk (moes)tuin. Net wat je wilt. Alles ziet er netjes uit, want kantopsluitingen creëren niet alleen strakke lijnen, maar zorgen er ook voor dat gras en planten op hun plaats blijven en niet gaan woekeren. Dat is precies de reden dat architecten er zo dol op zijn.

Als je graag tuiniert, dan kun je kantopsluitingen gebruiken om slakken en ander ongedierte bij je planten weg te houden. Je werpt daarmee een extra barrière op, waardoor slakken wellicht een rechtsomkeert maken en je kroppen sla met rust laten. Ook voor onkruid wordt het lastiger om zich over de tuin te verspreiden. Komen er grassen of planten van de buren onder de schutting door? Ook hiervoor kun je kantopsluitingen inzetten. Plaats deze tegen de schutting aan, zodat de ongewenste planten er met geen mogelijkheid meer doorheen kunnen.

Kantopsluitingen combineren met stijlvolle plantenbakken

Kantopsluitingen zijn vaak gemaakt van verzinkt staal of cortenstaal. Cortenstalen kantopsluitingen zijn bij levering nog staalkleurig, maar dat zal snel veranderen. Na blootstelling aan de elementen zul je een oranjebruin roestlaagje zien ontstaan. Dit laagje is altijd uniek, want het eindresultaat is afhankelijk van luchtvochtigheid en locatie. Beide staalsoorten zijn prima bestand tegen weersomstandigheden en vereisen geen verder onderhoud. Zet de kantopsluitingen neer en je hebt er geen omkijken meer naar, want eventueel vuil wordt vanzelf weggespoeld door de regen.

Tuinarchitecten doen hun best om van elke tuin een mooi, kloppend geheel te maken. Daar hebben ze verschillende strategieën voor, zoals het combineren van tuinproducten. Kantopsluitingen hebben een prachtig effect, maar als je deze combineert met andere tuinartikelen, dan kun je je tuin naar een hoger niveau brengen. Kies je bijvoorbeeld voor een cortenstalen kantopsluitingen, dan kun je deze perfect combineren met andere cortenstalen producten, zoals een plantenbak, een vuurschaal of een waterelement. Verzinkt staal heeft een moderne uitstraling en kan daardoor uitstekend met allerlei stijlen gecombineerd worden. Denk daarbij aan een strakke aluminium plantenbak of een moderne buitenkeuken.

Creëer een rustig geheel met kantopsluitingen

Er zijn genoeg redenen om kantopsluitingen te overwegen voor jouw tuin. Je kunt deze laten plaatsen door een professional, maar je kunt er ook voor kiezen om hier zelf een middagje voor uit te trekken. Het is namelijk helemaal geen lastig klusje als je vooraf goed uitzoekt wat de stappen zijn. Als je echt een perfecte tuin wilt, zorg dan voor goede combinaties. Je kunt natuurlijk een tuinarchitect inhuren die dit voor je uitdenkt, maar je zult zien dat je zelf ook ver komt als je al je wensen even op papier zet. Door verschillende producten van hetzelfde materiaal te kiezen maak je in een mum van tijd een stijlvol geheel van je tuin. Op https://godu-tuin.nl kun je rondneuzen in onze webshop, waar wij uiteenlopende producten van excellente kwaliteit verkopen. Met een druk op de knop bestel jij alles wat jij nodig hebt om van jouw tuin een persoonlijk paradijs te maken.