Houten tuinpalen zijn tuinpalen van hout die een schutting of een hek aan elkaar verbinden. Dit zorgt voor meer stevigheid aan de schutting of het hek. Ook zijn er losse palen die een schutting creëren als geheel. Er zijn verschillende soorten houten palen.

De verschillende soorten houten tuinpalen

Er zijn verschillende houten tuinpalen die je kan gebruiken. Dit zijn de 2 meest gebruikte houten tuinpalen.

De vierkante houten palen

Dit is de meest gebruikte houten paal. Deze wordt gebruikt om de schuttingplaten te verbinden. Dat betekend dat tussen de schuttingplaten de houten palen zitten. Dit zorgt voor meer stevigheid aan de schutting.

De ronde houten palen

De ronde palen worden vaak niet gebruikt om een schutting of een hek aan elkaar te verbinden. Deze worden vaak gebruikt om één schutting te maken. Hier worden dus alle palen tegen elkaar geplaatst dat het één geheel wordt. Dit wordt ook vaak gebruikt bij de grote terreinen en op stranden zie je deze ronde houten palen ook bijna altijd terug,

Hoe plaats je houten tuinpalen

Eerst is de vraag alsof je zelf te tuinpalen wilt gaan plaatsen of dat je dit laat doen door een bedrijf. Als je zelf handig bent met klussen dan kun je de palen wel zelf gaan plaatsen. Bij het plaatsen van de houten tuinpaal maak je met een grondboor een gat in de grond van ongeveer 50 cm bij een paal van 180 cm. Vervolgens hou je de paal zo recht mogelijk en vervolgens sla je het laatste stukje van de paal van ongeveer 15 cm zelf in de grond. Zo kan je dus houten tuinpalen plaatsen/

De voordelen van houten tuinpalen

Dit zijn de voor voordelen van houten tuinpalen. Ten eerste is een voordeel je met de ronde houten tuinpalen een mooie sfeer creëert in je tuin. Een ander voordeel van tuinpalen is waar het ook voor bedoeld is veel stevigheid geeft. Sommige schuttingen zijn zelf in de grond geslagen maar de tuinpalen geven veel stevigheid.

De nadelen van houten tuinpalen

Er zijn ook nadelen. Het nadeel van een houten tuinpaal is dat bij onweer of een hoge windkracht een schutting kan omwaaien. Hiervoor kun je dus beter stalen tuinpalen gebruiken. Die zijn nog een stuk steviger dan de houten tuinpalen en geven dus veel meer stevigheid bij onweer of een hoge windkracht.

Bekijk onze website voor meer tuininspiratie!